Gevelreiniging

Stoom, sandwashen of chemisch reinigen?

Gevelreiniging

Gevelreiniging: vervuiling verwijderen zonder chemicaliën

De gevel van uw bedrijfspand of woning heeft nogal wat te verduren in het Nederlandse klimaat. Weersinvloeden en omgevingsfactoren laten ongemerkt een laag vuil achter in de loop van de tijd. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om gevels te reinigen. We maken elke dag gevels schoon door middel van onderstaande technieken.

Wilt u een gevel laten reinigen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Hogedruk reinigen is de standaard

Gevels worden vuil door weersinvloeden en omgevingsfactoren. Die vervuilde gevels maken we snel weer schoon met onze mobiele hogedruk trailer. Met stoom op temperaturen tot wel 140 graden Celsius reinigen we ook kwetsbare ondergronden waarbij voegwerk niet wordt beschadigd. Door de hoge temperaturen zijn chemicaliën in de meeste gevallen niet nodig. Stoom ontsmet en maakt het vuil los op een milieuvriendelijke manier.

Sandwashen als de vervuiling in het oppervlak van de steen zit

Een andere bekende vorm van gevelreiniging is Sandwashen. Bij sandwashen reinigen we de gevel veelal met gerecycled gemalen glas en water (tegen het stof). Zure regen, stof, planten en luchtvervuiling tasten metselwerk, beton, hout en ijzer aan. Door de gevel te sandwashen worden matig tot zwaar vervuilde gevels snel weer schoon. Vuil en afval bij het sandwashen worden opgevangen en afgevoerd.

Chemisch reinigen: graffiti en hevig vervuilde gevels

Soms is een gevel reinigen niet mogelijk met stoom of sandwashen. In dat geval gebruiken we chemicaliën. Het chemisch reinigen is een klus voor specialisten. We werken met een zuur of alkalisch gevelreinigingsproduct. Bij graffiti brengen we het middel in vloeibare vorm of als pasta aan op de vervuilde gevel. In tegenstelling tot de meeste gevelreinigers worden de chemicaliën opgevangen en afgevoerd.

Industriële gevelreiniging: damwand gevelbeplating reinigen

Voor het reinigen van damwand gevelbeplating verwijzen wij u graag door naar de pagina van ons eigen ontwikkeld wasborstel systeem.

Van der Sande inschakelen voor gevelreiniging?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.