Wilt u meer weten?telefoonBel: 073 551 8702

Dak & Gevel

Stoom, sandwashen of chemisch reinigen?

Dak & Gevel

Dak en gevelreiniging: vervuiling verwijderen zonder chemicaliën

De gevel en het dak van uw object hebben nogal wat te verduren in het Nederlandse klimaat. Weersinvloeden en omgevingsfactoren laten ongemerkt een laag vuil achter in de loop van de tijd. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om gevels te reinigen. We maken elke dag gevels schoon door middel van onderstaande technieken.

Uw object laten reinigen? Wij beschikken over de verschillende technieken en vakkundige knowhow. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gepaste druk onder hoge temperatuur reinigen

Gevels en daken worden vuil door weersinvloeden en omgevingsfactoren. Beide maken we snel weer schoon met onze mobiele hogedruk unit. Met stoom op temperaturen tot wel 140 graden Celsius reinigen we ook kwetsbare ondergronden waarbij bijvoorbeeld stucwerk gevels niet worden beschadigd. Door de hoge temperaturen zijn chemicaliën vaak niet nodig. 

Sandwashen als de vervuiling in het oppervlak van de steen zit

Een andere bekende vorm van gevelreiniging is Sandwashen. Bij sandwashen reinigen we de gevel veelal met gerecycled gemalen glas en water (tegen het stof). Zure regen, stof, planten en luchtvervuiling tasten metselwerk, beton, hout en ijzer aan. Door de gevel te sandwashen worden matig tot zwaar vervuilde gevels weer als nieuw. 

Chemisch reinigen: graffiti en hevig vervuilde gevels

Soms is een gevel reinigen niet mogelijk met stoom of sandwashen. In dat geval gebruiken we chemicaliën. Het chemisch reinigen is een klus voor specialisten. We werken met een zuur of alkalisch gevelreinigingsproduct. 

Industriële gevelreiniging: damwand gevelbeplating reinigen

Voor het reinigen van damwand gevelbeplating verwijzen wij u graag door naar de pagina van ons eigen ontwikkeld wasborstel systeem.